Despre noi

Cine suntem? Un grup de tineri specializati in instalatii centrale termice care doresc sa isi puna in valoare cunostintele dobandite si sa le ofere celor interesati de achizitia de echipamente termice si nu numai, sfaturi utile, seriozitate, consultanta tehnica si de specialitate*.

Date de contact: pe magazinul online Buderus

*Nu suntem angajati la producatorul/importatorului Buderus, articolele postate pe site reprezinta opinii si recomandari personale.

51 thoughts on “Despre noi

  1. Marian Stamate

    Buna ziua. Am o centrala Buderus U52 cu boiler incorporat,etc. Sunt interesat de achizitia unui cronotermostat inteligent, insa prefer wireless. Vad ca Buderus inca nu a adus ceva echivalent lui RC35, pe wireless. Aveti stiinta cind va fi adus si daca da, ce model? Merge montat si un alt astfel de CT? Ce ati recomanda? Am mai vazut pe net Honeywell si Siemens (acestea din urma mai sarace in functii decit Honeywell).

    Daca se poate, astept raspuns pe email.

    Multumesc.

    Marian Stamate

    Reply
    1. Giosan Bogdan Post author

      Marea majoritate a cronotermostatelor fara fir existente pe piata sunt compatibile cu centrala termica Buderus Logamax U052T pe care o aveti dvs. in special pentru gestionarea sistemului pentru partea de incalzire, insa nu toate pot gestiona insa si partea de apa calda menajera, in special programul autocuratitor al boilerului, la fel cum o fac cronotermostatele Buderus RC 35, RC 25 si RC 20 RF. Din pacate modelul RC 20 RF nu se aduce in Romania cu toate ca eu am tot insistat sa se aduca mai ales ca am destul de multi potentiali clienti, printre care si dvs. Pana cand se va aduce RC 20 RF ca si alternativa, din punct de vedere calitativ va recomand un cronotermostat wireless Honneywell(nu stiu insa modelul – puteti lua totusi legatura cu ei sa va recomande modelul compatibil).

      Reply
      1. Marian Stamate

        Multumesc pt. acest prim raspuns. Modelul de la Honeywell este posibil sa fie acesta: http://www.mixtehnostar.ro/termostate_si_automatizari/cronotermostate/cronotermostat_wireless_cm927rf-25-43-210.html

        Evident ca sunt interesat si de partea de apa calda menajera in egala masura ca si cu incalzirea.

        Evident ca prefer wireless in loc de fir. Insa am inca doua intrebari, cu voia Dvs:

        1. Intre RC20, RC35 si CMR 707 ce diferente masive exista? Mentionez ca este vorba despre un singur circuit de incalzire (apartament 3 camere, 2 bai, 1 bucatarie) deservit de centrala U52-28T. Specificatiile lui RC35 par a fi incintatoare, insa sunt cumva acoperite (daca tot e pe fir) si de CMR707? Ca RC20 nu pare a avea acea posibilitate de programare pe 7 zile, sau poate nu am gasit eu informatia exacta.
        2. Unde anume ar trebui sa stea termostatul acesta (in living e ok?) si cine il poate monta? De ex., firma Dvs?

        Multumesc mult.

        Marian Stamate

        Reply
  2. danale

    de 1 an am un cazan buderus cu combustibil solid, putere 36 Kwh, deci e inca in garantie. Am observat ca doua dintre placile de samote din interior s-au crapat si s-au spart, iar unul din distribuitori mi-a spus ca sunt consumabile si deci trebuie sa le platesc eu. Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri la cateva intrebari:
    – care e riscul functionarii cazanului fara cele doua placute?
    – sunt intr-adevar consumabile si trebuie sa le platesc eu (mi-au spus ca sunt foarte scumpe, cca 250 EUR bucata…) sau intra in garantie si trebuie sa mi le inlocuiasca?
    – pot fi inlocuite si cu alte tipuri de placi, caramizi, materiale?

    va multumesc mult,
    danale

    Reply
    1. Giosan Bogdan Post author

      O sa va raspund punctual:
      1. Cazanul pe lemne cu gazeificare Buderus Logano S121WT38 – 36KW la care faceti referire are 2 camere: camera de sus, unde se face alimentarea cu combustibil lemnos si camera de jos unde se face arderea cu flacara inversa, practic gazeificarea. Camera de jos este captusita cu cele 2 samote, care ajuta indirect la incalzirea apei din cazan, cat si la pastrarea unei temperaturi constant-ridicata, deci pierderi de temperatura mai mici si un randament mai ridicat. Samotele sunt indispensabile unui cazan cu gazeificare. Renuntarea la acestea sau lipsa lor presupune diminuarea transferului de caldura, o functionare incorecta si o scadere consistenta a randamentul centralei termice. De asemenea, depunerile de funingine si cenusa pe peretii interiori ai cazanului de incalzire si pe samote diminueaza transferul de caldura. La utilizarea unui cazan cu gazeificare se formeaza mai putina cenusa decat in cazul cazanelor pe lemne clasice. Recomand minim o curatare pe saptamana atunci cand cazanul este rece, nu cand este inca cald (asta pentru siguranta dvs.)
      2. Samotele sunt casante si sunt considerate consumabile, deci nu fac obiectul garatiei acordate de Buderus/Bosch. De regula ele se crapa din cauza utilizatorului, printr-o curatare si intretinere defectuoasa. Spre exemplu la pagina 29 din documentatia tehnica a cazanului in discutie se specifica clar: „Nu curatati samotele cu o perie de sarma astfel incat ele sa nu fie deteriorate”. Samotele mai pot fi deteriorate si in urma transportului necorespunzator si trebuiau sa fie verificate la livrarea echipamentului de catre instalatorii dvs. sau pur si simplu au fost scoase pentru curatarea cazanului si au fost scapate. Referitor la preturile comunicate de distribuitorul dvs, consider ca sunt putin cam mari, dar incercati totusi sa mai negociati.
      3. Utilizatorul este liber sa faca ceea ce doreste numai ca eu nu recomand decat folosirea unor samote originale, fabricate special de Buderus pentru modelul Logano S121WT38 – 36KW.

      toate cele bune,
      Bogdan Giosan

      Reply
  3. Andrei

    Felicitari pentru blog. Informatiii foarte utile, un blog profesionist despre sistemele de inclazire.
    Toate cele bune si spor la vanzari !

    Reply
  4. dragos petrovan

    buna ziua,
    as dori sa imi spuneti care este difernta dintre o centrala pe lemne cu automatizare si una fara automatizare, precum si diferentele de pret si randament la ardere.

    Reply
    1. Giosan Bogdan Post author

      Pt. Dragos,
      Sunt foarte putine centrale termice cu functionare pe lemne care sa nu aiba o automatizare. Cel putin noile modele de centrale termice pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii au toate panou de automatizare si control. De regula o automatizare standard comanda cazanul si pompa de pe circuitul de incalzire. O automatizare mai complexa poate sa comande si o pompa de recirculare pe cazan, o pompa pe circuitul sanitar sau mai multe pompe ( in cazul in care am o instalatie cu un circuit de incalzire cu radiatoare, unul cu aeroterme si/sau un circuit de incalzire in pardoseala ). La unele centrale termice foarte performante, cum ar fi Arca Aspiro panoul de comanda poarta rol si de controller pentru instalatia de panouri solare.
      Pentru achizitie iti recomand o centrala termica pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii deoarece are un randament mai bun decat una clasica, diferenta de pret este destul de mica, o siguranta mult mai mare in exploatare datorita serpentinei de racire cu care este echipata standard, ritmicitate de alimentare mult mai redusa ( adica se va face un plin la 8-12 ore ) si are pe cale de consecinta si un consum de combustibil mai scazut. Aici ai un link catre pagina noastra si daca ai si alte nelamuriri nu ezita sa ma contactezi.

      Reply
  5. Giosan Bogdan Post author

    Vand centrala termica BUDERUS la 60 KW second hand – SH. Cazanul are 6 ani de cand functioneaza, este f bine intretinut, functioneaza in conditii f bune, avem montata statie de dedurizare, unic proprietar, factura de achizitie si toate verificarile tehnice periodice la zi.
    Pachetul este compus din:
    1. Cazan de fonta cu arzator atmosferic pe gaz – tiraj natural marca BUDERUS – Germania tip Logano G 234 – 60KW
    2. Automatizare Buderus Logamatic 2107
    3. Supapa de siguranta cazan 3/4 – 3bar …. 2buc
    4. Pompa circuit incalzire Wilo – Germania tip TOP S 25/7 EM
    5. Pompa circuit boiler Wilo – Germania tip RS 25/6 EM
    6. Presostat minim gaz DG 50.
    7. Supraveghetor gaze arse AW 50.2

    Pret vanzare pachet nou: 14500 RON
    Pret vanzare pachet second hand: 7500 RON

    Cei interesati ma pot contacta la tel: 0724.392.883 / 0755.722.133

    Reply
  6. elena petrea

    Buna ziua,

    as dori va rog o oferta ferma de pret pt.o linie de productie completa cu o capacitate de 500-700 kg/h materia prima constituind-o resturi vegetale si plante energetice.

    va multumesc

    Reply
  7. Cazacu Daniel

    Buna ziua.Am si eu o intrebare care este diferenta,exclus fiind pretul, intre Centrala termica condensatie Buderus tip Logamax Plus GB 022 K – 24KW si Centrala termica condensatie Buderus tip Logamax Plus GB022 – 24KW Va multumesc anticipat.

    Reply
    1. Giosan Bogdan Post author

      Centrala termica in condensatie Buderus Logamax Plus Gb022 k -24 KW functioneaza pe incalzire si preparare instanta de apa calda menajera. (K – ul din denumire vine de la Kombi )
      Centrala termica in condensatie Buderus Logamax Plus Gb022 -24 KW functioneaza pe incalzire iar in cazul in care se doreste si prepararea de apa calda menajera, aceasta se poate face numai prin racordarea unui boiler indirect, cu serpentina, plus restul de accesorii: vana cu trei cai, servomotor, automatizare.

      Reply
  8. Costin Nedelcu

    Buna ziua,
    Vreau sa cumpar o centrala Buderus care trebuie sa incalzeasca o casa de cca 164 m2, parter si etaj, 4 camere cu living si bucatarie de tip open space.
    Podul va fi mansardad, are cca 30 m2 va trebui si el incalzit.
    Suntem 4 persoane, 2 adulti si doi copii de scoala generala. Ni s-a propus urmatoarea solutie:
    Centrala termica – varianta speciala – cu condensare tip GB 162 T40S – 30 KW cu boiler incorporat de 40 litri .
    Kit evacuare gaze arse
    Vas expansiune 35 litri – incazire
    Vas expansiune 12 litri – protectie boiler
    Supapa siguranta ¾ – 6 bar
    Automatizare RC 25
    Senzor exterior ECO 4000 .
    Pot alege, in aceasta faza caloriferele care vor fi montate.
    1. Solutia propusa poate asigura incalzirea si apa calda menajera in conditiile date ?
    2. Pentru a functiona in condensatie, caloriferele ar trebui sa aiba anumite dimensiuni. Care sunt acelea sau cum le aleg ?
    Multumiri anticipate !

    Reply
  9. adrian

    salutare.as dori sa stiu pt 1 ap cu 2 camere ce tip de centrala trebuie sa achizitonez,murala sau prin condensare?care ar fi diferenta?care este mai buna,daca tot fac o investitie …eu m-am gandit la ariston genus 24ff.va multumesc

    Reply
  10. bunea

    Buna ziua
    Doresvc sa montez o centrala termica de apartament , cu proiectare, avize debransare etc punre in functiune si racordurile la caloriferele existente. Este vorba de un aparatament de 4 camere . Va rog sa-mi comunicati daca puteti executa acest lucr si dacamai est timpul ecesar pentru debransare de la Radet
    Multumesc

    Reply
  11. octavian

    Buna ziua,

    M-ar interesa sa stiu care este diferenta intre Logamax U42-24KW si Logamax U52 -24 kw.
    Am observat ca U52 are pretul mai mare.

    Multumesc

    Reply
  12. Gogu

    Pai modelul U042 e modelul nou si din cate se pare e la promotie si U052 e modelul vechi care cred ca nu se mai fabrica si pretul e pe site de pe vremea lu Pazvante… ar trebui astia de la Buderus ori sa-l schimbe, ori sa-l stearga

    Reply
  13. Vlad

    Buna ziua,

    Mar interesa achizitionarea unei centrale termice pentru o casa cu 4 camere. Ce model de centrala mi s-ar potrivii?

    Reply
  14. Nanu Marius

    Buna Ziua ,

    O intrebare scurta pt cunoscatori:Cronotermostatele existente pe piata sunt de fapt compatibile cu , cazanele pe lemne(gazeificare) ?
    Situatia este in felul urmator:Centrala pe lemne ARCA Aspiro ,cronotermostat(nu conteaza numele ) – daca vrei sa setezi temperatura din cronoterm. mai putin de 24 grade ai toate sansele la o supraincalzire imediata a cazanului ,pompa de circulatie fiind oprita de releul lui .Mentionez ca ,cronotermostatul este situat “ca la carte” in cel mai racoros loc la 1.5 m deasupra solului fara niciun “impediment” in jurul lui .Exista vreo solutie prin care poti controla temp. din camere (fara binecunoscutul inchis de robinet) cand detii o centrala pe lemne ?
    P.S Temp. minima in cazan este de 65 grade iar cea ambientala ajunge in orice camera la 27-28 grade :)….”confortul ” fiind maxim.

    Reply
    1. xxx

      La centrale cu combustibil solid este ceva mai complicat de montat un termostat de ambient – ( mai ales daca instalatia este facuta “clasic”, adica centrala- pompa -calorifere ). Incovenientul apare cand nu mai am nevoie de caldura in casa si caldura din cazan trebuie sa o descarc undeva, deci …..

      Reply
  15. vaiman ion

    Buna ziua!Doaresc o masina pentru peleti de capacitate mica,am vazut ca aveti ofertele si doaresc cat mai multe informatii daca se poate.Multumesc!

    Reply
  16. simon gabriel

    buna ziua ,as fi interesat de o linie completa de producere peleti cu o capacitate de cel putin 800kg/h as vrea mai multe informatii privind pret ,costuri inclusiv montaj (producere din restusi lemnoase )va multumesc anicipat

    Reply
  17. nicuta stelian

    Buna ziua!Am construit o casa cu amprenta la sol de 95 m2 si are si mansarda. Cer sfatul Dvs pentru o centrala cu lemne cu gazeificare si daca o pot instala singur?

    Reply
  18. Vladimir

    Buna ziua, ma numesc Vladimir, dispun de 1000 de hectare de teren arabil si 30 hectare levada si m-ar interesa un set de utilaje pentru producerea granulilor din biomasa.
    Va rog sami dati o informatie mai detaliata despre utilajul necesar si pretul lui pentru capacitatile terenurilor sus mentionate.
    Va multumesc anticipat.

    Reply
  19. Florin Simionescu

    Buna ziua,

    Va scriu aceste randuri intrucat in 2-3 luni doresc sa schimb centrala Junkers Euroline (an P.I.F. 2002) cu una Buderus. Oscilez, insa, intre Buderus Logamax Logamax U042 K – 24 KW MODEL NOU (2470 RON – in pret intra si transportul pana la Buzau ?) si Buderus Logamax Plus GB 012 K – 25KW MODEL NOU (3400 RON – transport inclus, in acest moment). As avea doua intrebari la care va rog, daca puteti, sa-mi raspundeti:
    1. In ce perioada de timp estimati recuperarea diferentei de pret dintre cele 2 modele ?
    2. Ce costuri suplimentare ar presupune montarea ei (cu toate documentele necesare: ISCIR etc.) de catre un dealer local (Tehno SRL – unde pretul pentru Logamax U042 K – 24 KW este 2700 RON) ?

    Va multumesc anticipat !

    Reply
  20. niculina paduraru

    La o casa cu amprenta la sol de 75 mp, parter si etaj, care este puterea necesara a centralei pentru o incalzire optima?

    Reply
  21. deleanu cristian

    Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot monta un cronotermostat CR 12004 la o centrala Logamax U42 – 24kw si daca intr-adevar controlul asupra apei calde menajere este eficient. Va multumesc.

    Reply
    1. Giosan Bogdan Post author

      Nu este compatibil. Cronotermostatul CR 12004 lucreaza numai pe sistem open therm, iar modelulul U042 numai pe sistem on-off. Controlul prin cronotermostat la apei calde menajere este eficient, numai ca in cazul modelului mentionat de dvs nu se poate face.
      Momentan cronotermostatul CR 12004 este compatibil doar cu centrala termica cu functionare in condensatie model Buderus Logamax Plus GB 012K – 25 KW

      Reply
  22. Bogdan Daniel

    Buna ziua, din anul 2008 detin o centrala pe lemne Buderus de 36 kw, in primii trei ani am fost foarte multumit de randamentul ei insa in anul 2011 a aparut o fisura in interiorul arzatorului chiar pe sudura…am adus un specialist in sudura si am rezolvat problema pe moment. Spartura a recidivat ieri, am adus acelasi sudor , care mi-a spus ca de data asta nu se mai poate face nimic pentru ca tabla cazanului s-a subtiat foarte mult si se gaureste cand pune electrodul pe ea…Intrebarea mea este, se mai poate face ceva sau aruncam 2000 de euro la fier vechi?

    Reply
  23. Stefano

    Buna ziua,va rog frumos am nevoie si eu de un sfat de la Dv.Detin o centrala Immergas de 32 Kw cu tiraj fortat pe gaz si as vrea achizitionarea unui cronotermostat fara fir,dar vreau sa fie compatibil cu centrala pe care o am si deasemenea sa functioneze si pt apa calda si caldura.Vreau ceva mai de calitate si Fiabil,va multumesc pt ca existati si va astept cu Raspunsuri pertinente.Chao

    Reply
  24. ciobanu

    buna ziua puteti sa imi spuneti si mie un model de centrala pe lemne pentru o casa de 120mp dar care sa incalzeasca si apa pentru baie si bucatarie?

    Reply
  25. EmilN

    Buna ziua,
    Am o centrala Buderus G_224L cu comanda Lagamatic. Intrebarea mea este, cum as putea sa las centrala pe avarie (sa porneasca sa zicem doar cand temperatura scade sub 10 grade)? Casa nu este locuita deocamdata nu vreau sa am costruri foarte mari…. Multumesc!

    Reply
      1. EmilN

        Multumesc. Care ar fi pretul unei automatizari BFU si de unde as putea sa il achizitionez? Cum se ataseaza? Inlocuieste Logamatic-ul? Multumesc mult!

        Reply
  26. Cristian

    Buna ziua! Am o centrala Buderus Logamax U042 si as dori sa imi recomadati un cronotermostat compatibil cu centrala sus mentionata.
    Va multumesc si astept un raspuns!

    Reply
    1. Hayk Razvan

      Cronotermostat nu este valid pentru acest model de centrala termica, deoarece placa electronica nu suporta decat termostate on-off cu fir sau rf

      Reply
  27. Florin

    Am doua centrale Buderus Logamax plus GB 162-35 guvernate prin ERC si conduse de un cronotermostat RC 35 amplasat in apropierea centralelor. As vrea sa mut RC 35 intr-o alta incapere dar ma cam deranjeaza prelungirea alimentarii acestuia din ERC. As putea sa-i fac o alimentare proprie printr-un alimentator cu iesire de 16 V DC 500 mA? Multumesc pentru raspuns prompt.

    Reply
    1. Hayk Razvan

      RC 35 se alimenteaza direct, fiind telecomanda cu transfer de date.
      ERC era vechia automatizare folosita de modelelel vechi din era condensatiilor, si anume GB 112

      Reply
  28. nicos

    am o centrala buderus gb112 de 60 de kw cu logamatic erc…am si eu o intrebare si anume daca setarile de la centrala putere,calorifere,apa(potentiometrele de la 1 la 10) afecteaza consumul sau care ar fi setarile optime confort-consum. Mentionez ca functioneaza in sistemul automat,cu temp max de 21 grade. multumesc

    Reply
  29. Hayk Razvan

    Buna ziua!
    Observ ca sunt foarte multe discutii asupra diferentelor dintre o centrala termica clasica (ex: U042-24KW, U052-28K, etc) si cele in condensatie (model: GB162 si GB 072), precizez ca modelul GB012 este o semicondensatie prin montarea unui recuperator de caldura pe un model clasic.
    In primul rand o centrala in condensatie trebuie sa luicreze la o temperatura de tur de maxim 55 gradeC pentru a da un randament calculat de 106.7% si un randament masurat de 98.9%. Montarea unui echipament in condensare pe o instalatie calculata pentru un echipament clasic nu duce decat la functionarea aproape continua a echipamentului si imposibilitatea atingeri temperaturi ambientale dorite.
    Pentru o buna functionare a instalatiei de incalzire cu echipament in condensare radiatoarele trebuie marite cu 30% fata de o instalatie clasica.
    O investitie cu echipament in condensare se merita doar daca necesarul termic al imobilului depaseste 20kw

    Pentru cei care sunt in dubi in cea ce priveste alegerea echipamentelor pentru incalzire, va sfatuiesc sa fiti foarte atenti la cea ce inseamna costuri si piese post-garantie.

    Reply
  30. Dennis

    Buna Ziua,
    Detin un cazan cu gazeificare Buderus Logano S121 de 25 KW. Il am din toamna anului 2010. Am observat ca, in camera de sus (camera de ardere) fanta din mijloc, s-a ciobit destul de mult, aprox 2 cm in partea dreapta, dar numai la intrare.
    Vreau sa va intreb cu ce impacteaza functionarea cazanului aceasta ciobitura? Se poate inlocui? Ce pret are aproximativ, si cui trebuie sa ma adresez in Zalau – Salaj?
    Multumesc!

    Reply
  31. gabi

    Vând centrala logamax plus gb 162 80kw ca noua,nu a funcționat nicio data cu cronotermostat rc 35 si grup de pompare si siguranță dedicat cu pompa grundfos upres 25/8 plus chit de evacuare .

    Reply
  32. Turcu Madalin

    Buna ziua,

    Am o mica casa de vacanta la munte,55 m2 pe doua nivele,total 110 m2,izolata 5 cm,casa noua 2011.
    Mi-a fost recomandat sa iau centrala Buderus de 28 kw.Va rog sa-mi recomandati modelul ideal,pentru caldura si apa calda,regim de functionare scazut(casa de vacanta ,iarna 1-2 weekenduri si vara 50% din timp)
    Multumesc
    MAdalin Turcu
    0722729545

    Reply
  33. stefan

    Buna ziua,
    Detin o centrala buderus u52 24 kw,am avut apa oprita pe scara iar dupa ce a venit nu mai porneste pe apa calda menajera,aceasta se incaljeste doar atunci cand merge incalzirea.
    Stiti care ar fii problema.
    Multumesc!

    Reply
  34. Paul Dobrin

    Am o centrala termica buderus logamax u052 28kw și nu reușesc sa rezolv eruarea 3A . Am verificat presostatului și pe circuitele electrice și pe cele doua furtuna cel roșu care este cuplat la suflanta și cel alb care este liber , nimic înfundat , circuitul Bun . Eruarea apare după prima stingere a flăcări când temperatura coboară la cea fixata de termostat .

    Reply
  35. alexandru marius

    Va rog sa imi spuneti daca centrala buderus logamax plus gb012-25k v2 este compatibila cu cronotermostatul auraton 2005

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *